Γεώργιος Τσουτσάνης - Ο άνθρωπος πού έσωσε τα κόκκαλα τού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

  

Ο Γεώργιος Τσουτσάνης είναι ο άνθρωπος πού έσωσε τα κόκκαλα τού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη την άγρια νύχτα τής μεγάλης νεροποντής του 1942, στήν Τρίπολη. 

Ο Ιταλός Φεστούτσι, είχε δώσει εντολή στούς στρατιώτες του να σπάσουν το μνημείο και να πετάξουν τα κόκκαλα του ήρωα μέσα στη βροχή στις λάσπες!! Αυτοί το έκαναν. Ο μικρός Γιώργος τότε 13 χρόνων μόνο, μαζί με τον πατέρα του, ξεκίνησαν για να μαζέψουν τα οστά. Η κυκλοφορία όμως τη νύχτα απαγορευόταν αυστηρά. Έτσι για να φτάσουν στην πλατεία και να μην τους δει κανείς έπρεπε να πάνε μέσα από το δάσος. Στη διαδρομή και λίγο πριν φτάσουν ο πατέρας λιποθύμησε. Ο μικρός καταφέρνει και φτάνει στο μνημείο και αρχίζει και ψάχνει μέσα στις λάσπες τα κόκκαλα τού ήρωα.Τα τοποθετεί σε ένα μεγάλο σακί από ζάχαρη, το οποίο είχε πάρει μαζί του για αυτό το σκοπό. Κατόπιν μαζί με τον πατέρα του και με χίλιες δυο δυσκολίες καταφέρνουν να φτάσουν στο σπίτι τους. Τα κόκκαλα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είχαν σωθεί οριστικά.


Ο Γιώργος Τσουτσάνης "έφυγε" από φυσικά αιτια, την ημέρα των Βαΐων στις 12 του Απρίλη 2020. Ειρωνική λεπτομέρεια: 5 μέρες πριν είχε προγραμματιστεί η πρεμιέρα του έργου, όπου θα ακούγονταν η φωνή του ίδιου, "Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του ''  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!" σε σκηνοθεσία της Γιώτας Κουνδουρακη.


Η οποία πρεμιέρα αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού!!


https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/



Δεν υπάρχουν σχόλια: