''ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ''



Το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών με το οποίο ο ΔΣΕ προφασιζόμενος ότι οι μαζικές μετακινήσεις των παιδιών γίνονταν για να γλιτώσουν από τα πυρά των αεροπλάνων και των πυροβόλων των κυβερνητικών δυνάμεων,τα έστελνε (μετά απο εντολή του ΚΚΕ τον Μάρτιο του 1948, με αρχηγό τον Μάρκο Βαφειάδη) στην Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία.Όταν ξεκίνησε η αποστολή των παιδιών ο Μάρκος Βαφειάδης, έδωσε μια σειρά από οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να γίνει αυτό. Ανάλογες ήταν και οι οδηγίες που δόθηκαν για συνοδεία και εγκατάσταση των παιδιών σε αυτές τις χώρες.Το εγκλημα αυτό έμεινε γνωστό στην ιστορία ως «παιδομάζωμα» 
παραπέμποντας ευθέως στο παιδομάζωμα (devsirme) στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.Τα παιδιά που μετακινήθηκαν από τον ΔΣΕ, ήταν μεταξύ 3 και 14 ετών. Σε πολλές περιπτώσεις, τα όρια αυτά δεν τηρήθηκαν. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα παιδιά, έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση στις χώρες όπου εγκαταστάθηκαν, με σκοπό να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στις τάξεις του ΔΣΕ και να πολεμήσουν. Η Κυβέρνηση κατήγγειλε και απαγωγές παιδιών, κάτι που φαίνεται ότι ισχύει.


Ο δρόμος για τις ανατολικές χώρες φυσικά, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η έξοδος απ’ την Ελλάδα, γινόταν με τα πόδια και σπανιότερα με υποζύγια. Πολλές φορές, οι γυναίκες που συνόδευαν τα παιδιά, αναγκάζονταν να μεταφέρουν οι ίδιες τα μικρότερα παιδιά που δεν μπορούσαν να περπατήσουν.Οι πορείες γίνονταν συνήθως τη νύχτα.Η εικόνα των γυναικών και των παιδιών που έφταναν στις γειτονικές μας χώρες, ήταν αποκαρδιωτική.
Γράφει σχετικά ο Milan Ristovic:

«… ήταν ένα αξιοθρήνητο θέαμα. Οι γυναίκες γεμάτες μελανιές, τα χέρια, ο λαιμός και οι ώμοι ήταν πρησμένοι, επειδή κουβαλούσαν τα παιδιά σ’ όλο τον δρόμο. Τα παιδιά, κλαμένα και τρομοκρατημένα, ήταν βρώμικα και γεμάτα ψείρες και τα ρούχα τους είχαν γίνει κουρέλια»

Οι χώρες υποδοχής, δεν μπορούσαν πάντα να περιθάλψουν τα αγόρια και τα κορίτσια που έφταναν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα σ’ αυτές. Έτσι, η Αλβανία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να φιλοξενήσει περισσότερα από 200 Ελληνόπουλα και προώθησε πολλά από αυτά στο Βελιγράδι.Φυσικά, η ζωή των παιδιών, δεν ήταν καθόλου εύκολη στις νέες τους «πατρίδες». Ιδιαίτερα τα ψυχολογικά τους τραύματα ήταν πολύ δύσκολο ν’ αποκατασταθούν. Και καθώς φαινόταν ότι η ώρα επιστροφής στην Ελλάδα δεν θα ερχόταν ποτέ, άρχισε και η εκπαίδευση των μικρών Ελληνόπουλων. Βασικός σκοπός της ήταν η καλλιέργεια «σοσιαλιστικής συνείδησης». Η εξύμνηση των ανταρτών, του ηγέτη του κόμματος, η θεοποίηση Λένιν και Στάλιν.Πολλά φυσικά δεν επέστρεψαν ποτέ στην Ελλάδα.Πέθαναν στην ξενιτιά με τον καημό της πατρίδας.Αλλά χάθηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία σε κάποιο βουνό, όπως η Ευγενία, 17 χρονών που την έκοψε στα δύο μια βόμβα. Η Ευγενία, έγινε από μια ριπή δύο κομμάτια και έμεινε για πάντα χωρισμένη στα δύο, σε μια κορυφή της Πίνδου.


Κοντά στις τόσες άλλες συμφορές που προκάλεσε στη χώρα μας το ΚΚΕ, πρόσθεσε και το Παιδομάζωμα. ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ των 28.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ τα οποία ΑΠΗΓΑΓΑΝ για να τα χρησιμοποιήσουν όποτε χρειασθεί, ως νέους ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ κατά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.Η είδησις, κατετάραξε τότε την Ελλάδα και συνεκίνησε βαθειά όλον τον πολιτισμένον κόσμο. Το Παιδομάζωμα, ο σύγχρονος αυτός γενιτσαρισμός δεν ήταν απόφασις μιας στιγμής που τη συνέλαβε ο εγκέφαλος των αρχισυμμοριτών του ΚΚΕ στο Γράμμο και το Βίτσι. Ήταν απόφασις της Σλαβικής ηγεσίας του διεθνούς κομμουνισμού, που πραγματοποιήθηκε χάρις σ' ένα σατανικό και καλομελετημένο σχέδιο που το εξετέλεσαν με πρωτοφανή ευσυνειδησία δουλών οι συμμορίτες του ΚΚΕ. Οι εγχώριοι βέβαια εδώ ''αριστεροί'' προωθούν την άποψη ότι ΔΕΝ ήταν ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ αλλά ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΓΜΑ! Παιδοφύλαγμα όμως απο τι ; Τι να πουν ;Οτι αποδεκάτισαν και σακάτεψαν τον ανθό της Ελλάδος;

Η Ακαδημία Αθηνών συνήλθε σ’ έκτακτη συνεδρία και έστειλε στις Ακαδημίες και στα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα όλου του κόσμου, το πιο κάτω Ψήφισμα της;

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ψ ή φ ι σ μ α: Περί των αρπαγέντων ελληνοπαίδων

Προς άπάσας τας Ακαδημίας. Ή Ακαδημία Αθηνών μετέχουσα της οδύνης και της αγανακτήσεως του Ελληνικού λαού δια την μυσαράν αρπαγήν χιλιάδων ελληνοπαίδων εκ των οικογενειακών αυτών εστιών και την βιαίαν τούτων αποκόμισιν εις ξένας κομμουνιστικάς χώρας προς τον ανίερον σκοπόν της εκριζώσεως του εθνικού φρονήματος και τής ηθικής αυτών υποστάσεως,

Έχουσα δε βαθείαν συνείδησιν των καθηκόντων παντός πνευματικού και ανθρωπιστικού ιδρύματος, αξίου της αποστολής αυτού, απέναντι τοιούτων εγκλημάτων γενοκτονίας διαμαρτύρεται προς πάσας τάς Ακαδημίας των πεπολιτισμένων εθνών και έχει την πεποίθησιν ότι ιδρύματα, των όποιων η ύπαρξις οφείλει να αποβλέπει ουχί μόνον προς τον σκοπόν της προαγωγής τής επιστήμης, αλλά κυριώτατα προς την ηθικήν των ανθρώπων συγκρότησιν και προς την επικράτησιν τής Ιδέας τής δικαιοσύνης, θα σπεύσωσι να κινήσωσι την προσοχήν των Κυβερνήσεων και των λαών αυτών επί το διαπραχθέν ανήκουστον έγκλημα και θα απαιτήσωσιν εν ονόματι στοιχειώδους ανθρωπισμού, όπως αποδοθώσι τα παιδία εις την πατρίδα αυτών, την Ελλάδα.

Ή Ελλάς αγωνισθείσα ουχί μόνον υπέρ τής ιδικής της ελευθερίας, άλλ’ υπέρ των ελευθέρων θεσμών και άλλων λαών ευαίσθητων εις την ιδέαν ταύτην, δεν δύναται να δεχθεί άνευ ζωηράς εκπλήξεως την αδιαφορίαν και την ασυγκινησίαν των λαών τούτων εν τω παγκοσμίου σημασίας ζητήματι τούτω. Αι Ακαδημίαι είναι εστίαι ελευθέρων ανθρώπων, ελευθέρως και άνευ φόβου κρινόντων τα γεγονότα τα κλονίζοντα την ηθικήν αντίληψιν του κόσμου. Το δε ζήτημα των αρπαγέντων ελληνοπαίδων δεν είναι ζήτημα μόνον Ελληνικόν. Εάν αι Ακαδημίαι δεν ενδιαφέρονται δια την επικράτησιν τής ηθικής και της δικαιοσύνης ανά τον κόσμον, δεν είναι άξιαι να υφίστανται, διότι επιστήμη άνευ γενικωτέρας ηθικής αντιλήψεως είναι καταστροφή δια την ανθρωπότητα.

Εγένετο εν Αθήναις τη 29η Δεκεμβρίου του έτους 1949».

O Πρόεδρος                                                              Ο Αντιπρόεδρος

ΙΩΑΝ . Χ. ΠΟΛΙΤΗΣ                                                 Α. Κ. ΟΡΛΑΝΔΟΣ

Ό Γεν. Γραμματεύς

Τα Μέλη

Γ. Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ

Ο Πέτρος Ανταίος (Σταύρος Γιαννακόπουλος) ειχε λάβει μέρος στο αντάρτικο, ως μέλος του ΚΚΕ που ήταν.Με πόνο ψυχής αφηγείται στο προβληθέν ρεπορτάζ ''Χωρίς σύνορα'' από τη ΝΕΤ (17.2.2000)

Ενα από τα δραματικότερα περιστατικά που έζησα ήταν αυτή η αφάνταστη πορεία 1.300 παιδιών δεκατέσσερα, δεκαεννέα, είκοσι χρονών, από τη Βραχιά της Ευρυτανίας να βγουν στο Γράμμο.Υπεύθυνος για την επιχείρηση ήταν ο Γιώργος Γούσιας, ένας από τους έμπιστους του Ζαχαριάδη.Ο Γούσιας έκανε δυο τρεις εκτελέσεις ανθρώπων, παιδιά δηλαδή, δεκαπέντε χρονών που επιχείρησαν να φύγουν. Το φυσιολογικό που είχαν ακολουθήσει και οι άλλες φάλαγγες ήταν να πάμε από την Πίνδο, την ορεινή. Δύσκολη θάτανε. Φλεβάρη γίνεται, Φλεβάρη του '48, αλλά ήταν κάπως και στρατιωτικά και ανθρώπινα σωστό.Ο Γούσιας ήθελε να πάμε από κάτω.Τελικά, κάναμε μια επική πορεία ένα δραματικό πέρασμα της λίμνης Κάρλα και να παγώνουν τα παιδιά.Σαν τα νούφαρα ΈΜΕΝΑΝ πάνω στη λίμνη.Υστερα, στα Πιέρια πια, εξουθενωμένοι, ούτε καν σπυριά καλαμπόκι, σαράντα μέρες νηστικοί, μου έδωσε εντολή να σφάζουμε όλα τα ζώα... τα καημένα...Ήταν η τελευταία φορά που έπιναν μουλαρίσιο ζωμό και τα περισσότεροι κάνανε εμετό.Χυμούσαν μέσα στα καυτά καζάνια να πάρουν ένα κομμάτι κρέας.Σε 40 μέρες βγήκαμε αντίκρυ προς τις προσβάσεις του Γράμμου, σέρνοντας νεκρούς,Δηλαδή, από τα 1.300 παιδιά φτάσανε απάνω γύρω στα 300.


ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗ ΝΕΤ 19-1-2007 

Εμφανίστηκε ο Τάσος Παπαδόπουλος θύμα του παιδομαζώματος , τον είχαν απαγάγει η συμμορίτες μαζί με την αδερφή του και μπόρεσε μόλις το 1981 να γυρίση για να βρεί την θεία του

«Ελευθεροτυπία» 17.7.2000 για το Παιδομάζωμα

________________________________________

Κύριοι ομιλητές στη συνάντηση ήταν κυρίως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οι οποίοι παρουσίασαν σημαντικές εργασίες ως προϊόν πολύ¬χρονης και επίπονης έρευνας.Παρόντες όμως και ο πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Γρηγόρης Φαράκος, καθώς και ο Θανάσης Μητσόπουλος. πρώην καπετάνιος του ΕΛΑΣ, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους βάρος, φωτίζοντας ιδιαίτερες πτυχές του θέματος.Για παράδειγμα η αναφορά του Γρ. Φαράκου στη χρησιμοποίηση των παιδιών του "παιδομαζώματος- από το ΚΚΕ, στο πλαίσιο ενός -σχεδίου- που είχε σκοπό να δημιουργεί εφεδρικές μάχιμες ομάδες που στη συνέχεια θα έρχονταν στην Ελλάδα, για να ενισχύσουν το Δημοκρατικό Στρατό.Ένα σχέδιο που δεν πραγματοποιήθηκε φυσικά, λόγω της ήττας και της λήξης του Εμφυλίου, ωστόσο πήρε άλλη μορφή αργότερα, με την αποστολή στελεχών από το εξωτερικό στην Ελλάδα, για να ανασυντάξουν ομάδες του Δημοκρατικού Στρατού, πράγμα που αποδείχτηκε τραγικό λάθος, καθώς εκτός των άλλων οδήγησε στη σύλληψη και την εκτέλεση (ομάδα Μπελογιάννη, Πλουμπίδη κ.ά.), στη μακρόχρονη φυλάκιση ή την εξορία εκατοντάδων σημαντικών στελεχών του ΚΚΕ».


Μαργαρίτα Λαζαρίδου (αρχικαπετάνισσα, δικαστής του ΚΚΕ και από τα ενεργότερα μέλη όλων των γυναικείων οργανώσεων του ΚΚΕ, μέλος της Πα¬γκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών Κ.Κ., μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών του ΚΚΕ και κλπ., στο βιβλίο της «Πόλεμος και αίμα», σελ. 226-230, 233-234, 149): 

«Στις συσκέψεις που κάναμε στα διάφορα τμήματα με τις υπεύθυνες γυναικών των ταγμάτων, των λόχων, των ταξιαρχιών, μαθαίναμε ότι οι μικρές κοπέλες των 13, 14 και 15 χρονών, που τις επιστρατεύαμε, άμαθες και ανεκπαίδευτες όπως ήταν, σκοτώνονταν στις πρώτες μάχες, που τις στέλναμε.Η εντολή από «Πάνω-, από το Γενικό Αρχηγείο, ήταν να τους καταδικάσουμε όλους σε θάνατο. Μας περίμεναν δύσκολες μάχες, έπρεπε με το μαχαίρι να τα σταματήσουμε όλα αυτά, έπρεπε να επιβάλουμε τιμωρία σκληρή προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό.Καλέσαμε τους κρατουμένους και αρχίσαμε τις ανακρίσεις. Ήταν όλοι παιδιά 13 μέχρι 15 χρονών, αμούστακα, ανεπτυγμένα χωριατόπουλα. Πριν ένα περίπου μήνα ο Δημοκρατικός Στρατός, επιτιθέμενος στα χωριά τους τα άρπαξε με τη βία από την αγκαλιά των μανάδων τους έστω κι αν ακόμα το στόμα τους μύρισε γάλα.Οι μάνες έκρυβαν τα παιδιά τους στους αχερώνες, στα μπαούλα, μα οι αντάρτες τα βρίσκανε και τα παίρνανε μαζί τους στα βουνά. Από τη θαλπωρή του σπιτιού τους, από τη μητρική αγκαλιά, από την πατρική φροντίδα, βρίσκονταν μονομιάς στο χιόνι, στον παγωμένο αέρα του βουνού, στην πείνα. Και έπρεπε ο Δημοκρατικός Στρατός να πολεμήσει μ' αυτούς.Τους μάθαιναν στα βιαστικά να χειρίζονται το τουφέκι και τη χειροβομβίδα και τους ρίχνανε στη μάχη όπου άμαθοι όπως ήταν, σκοτώνονταν σαν τα κοτόπουλα».

Ο καπετάν Αμύντας (Αμύντας Κοσμάς από το Αμύνταιο) αναφέρει στο βιβλίο του «Εθνική Αντίσταση - Εμφύ¬λιος Πόλεμος, Αναμνήσεις ενός καπε¬τάνιου», σελ. 224-225: 

Έπρεπε να εκπληρώσουν το πλάνο που τους είχαν καθορίσει. Από το χωριό μου πήραν τα κορίτσια την ώρα που κάνανε βόλτα! Από τις λαϊκές χώρες φέρανε δεκαεξά¬χρονα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από αυτά που στείλαμε για να τα προστατέψουμε από τους βομβαρδισμούς.Είχαμε βραχεί ως το κόκαλο. Αφού εγώ, που ήμουν χοντρά ντυμένος έτρεμα, μπορεί να φανταστεί κανείς αζ ποια κατάσταση βρίσκονταν τα κορι¬τσάκια, που τα βρεγμένα τσιτάκι« τους είχαν κολλήσει στα κορμιά τους. Ήταν ένα θέαμα που προκαλούσε απελπισία και αγανάκτηση»


Γεώργιος Μανούκας (ο Γενικός Επι¬θεωρητής του Παιδομαζώματος και δε¬ξί χέρι του Κόκκαλη. το κυριότερο μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής [Υπουργείο Παιδείας] για τα παιδιά του παιδομαζώματος): 

-Μια βραδυά κοιμήθηκα στον ξενώνα του χωριού (Μεΰόβραχος). Από συνήθεια άνοιξα κουβέντα με τη γριά σπιτονοικοκυρά. 
-Πώς είστε, πού είναι ο γέροντας σου, τα παιδιά σου; κλπ.
Μια κι αποκτήσαμε φιλία, άρχισε κάπως να μου παραλέει τα μυστικά του σπιτιού της.Έτσι τούτο, έτσι εκείνο. 

-Εχω και ένα παιδί, μου λέει,νεαρό, αλλά εδώ και, αρκετό καιρό έφυγε, τόσκασε! Πήγε στην Καστοριά.

Μετά από αρκετό καιρό έμαθα το εξής καταπληκτικό: Η γριά αυτή, επειδή δεν ήθελε να της πάρουμε τα παιδί και να το τακτοποιήσουμε εμείς στην Αλβανία, το είχε κρύψει! Και πού το είχε κρυμμένο; Θεέ μου! Μέσα στο σταύλο! Ακριβώς εκεί που έδεσα το ζώο! Είχε κάνει μεγάλο λάκκο μέσα στη γη κι είχε χωμένο το παιδί κάτω απ' το παχνί του ζώου. Το καταφύγιο είχε μικρή τρύπα απ" την οποία έπαιρνε αέρα το παιδί και απ' εκεί το τροφοδοτούσε όταν έδινε τροφή στα ζώα! Έτσι δεν φανταζόταν κανείς, ότι μπορούσε να είχε άνθρωπο κρυμμένο κάτω απ' τα κόπρανα των ζώων και δεν μπορούσε να υποψιασθεί κανείς τις κινήσεις της.

Σ' ένα άλλο χωριό, στα Βορεινά της Κοζάνης, η μάνα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να της πάρουν από τα χέρια της: Της έκοψαν με το μαχαίρι τα χέρια από τους καρπούς. 

Σε άλλο πάλι χωρίο, κοντά στο Διδυμότειχο, η μάνα ολοφύρεται. Ο συμμορίτης είδε κι απόειδε και, μια που δεν μπορεί ν' αποσπάσει το παιδί από την αγκαλιά της μάνας, του έρχεται ευκολότερα να κόψει το κεφάλι του αγοριού. Κι αφού κρατήσει για λίγο με σαδισμό το ξανθόμαλλο κεφάλι, γελώντας το δίνει πίσω στην ολοφυρόμενη μάνα, φωνάζοντας:   ''Και τώρα κράτησε το!!!''



Η Ιστορία της κύριας Φ Γ....εκ Βισανης Πωγωνίου Ηπείρου

Ήρθε μια ημερα ο Καπετάν Τρομάρας Μάζεψε σχεδόν όλα τα παιδία του χωριού.Ξεκινήσαμε για Αλβανικά σύνορα .Εκεί κοντά στο χωριό ΛΙΑ μας έβαλαν για ..σκληραγωγία να σφάζουμε πρόβατα να συνηθίσουμε στο αίμα .Παρέστημεν μάρτυρες στην Ομαδική δολοφονία Ελλήνων στρατιωτών του Ελληνικού Στράτου Είχαν συλλάβει αιχμάλωτους τους έβγαλαν τα στρατιωτικά ρούχα και τους φόρεσαν κάποιες παλιό κουβέρτες Του έδεσαν τα χέρια με σύρματα και τους πυροβόλησαν (σ.σ .Το έγκλημα αυτό είναι γνωστό σαν το Ελληνικό ΚΑΤΥΝ και θόρυβος ξεσηκώθηκε το 1980 αν θυμάμαι που ένας χείμαρρος ξέθαψε τον ομαδικό τάφο τους Βρέθηκαν οι σκελετοί με δεμένα τα οστά των χείρων.

Έκθεση του Grozev (μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βουλγαρίας, ΣτΜ) για την κατάσταση των ελληνοπαίδων στη Βουλγαρία, Απρίλιος 1948.

Μέχρι σήμερα η άφιξη και η εγκατάσταση των ελληνόπουλων έχει ως εξής:

1. Banja/ στη στε'γη της οργανωσης βοήθειας -203

2. Plovdiv/στην παλαιά κοινοτική διοίκηση -200

3. Hisara/ στα θέρετρα της οργάνωσης βοήθειας -170

4. Stara Zagora/ -75

5. Μέσω Vraca στο Varsec-Belogracik -450

1098

Τα παιδιά έχουν ηλικία από 9 μέχρι 15 ετών. Για την τακτοποίηση τους χρειαζόμαστε ακόμα: 300 κρεβάτια, 300 στρώματα, 600 κουβέρτες, εσώρουχα, ρουχισμό, φάρμακα και εκπαιδευτικό προσωπικό.Συμφωνήσαμε να δεχτούμε ακόμα 1000 παιδιά. Όμως με την άφιξη της ελληνικής νεολαίας, υπεύθυνης για την οργάνωση της προώθησης των παιδιών στις γειτονικές χώρες, και την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Νεολαίας του Λαού αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός τους σε 3-4000. Κατά τις πληροφορίες μας ο αριθμός των ελληνοπαίδων θα είναι πολύ πιο μεγάλος, γιατί ο Δημοκρατικός Στρατός παίρνει όλα τα παιδιά από τις κατοικήσιμες περιοχές στις οποίες μπορεί να φθάσει και τα μεταφέρει στις δικές μας.Περιμένουμε να αυξηθεί η μεταφορά των παιδιών. Περιμένουμε να έλθουν παιδιά από το Πετρίτσι και το Νευροκόπι.Τελευταία λάβαμε την πληροφορία ότι στη χώρα μας θα φθάσει μεγάλη μάζα προσφύγων από γυναίκες και γε'ρους. Μονάχα από την περιοχή του Διδυμότειχου, του Σουφλίου και της Κομοτηνής θα αφιχθούν περίπου 10.000 άτομα. Αυτό γίνεται διότι ο Δημοκρατικός Στρατός με τη βία εκτοπίζει τον πληθυσμό από τις περιοχές αυτές και τον στέλνει στα δικά μας εδάφη. 


Πηγή, CDA-CPAF.l,Op.7,Arh.Ed. 1365


Ραδιοτηλεγράφημα (6.11.1948) του Kisinevskij (μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Ρουμανίας, ΣτΜ) προς τον Ganev (μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βουλγαρίας, ΣτΜ) για την αποστολή παιδιών από τη Ρουμανία στη Βουλγαρία.

Παρακαλά') να μας ανακοινώσετε αν και πότε μπορείτε να δεχτείτε 73 ελληνόπουλα-ηλικίας 17 ετών, από τα οποία, όπως μας ανακοίνωσαν, ε'χει ανάγκη ο σύντροφος Κώστας. Χ

Πηγή, CD-4-CR4, F.I, Op.7,Arh.Ed. 1372.

103. Ραδιοτηλεγράφημα-απάντηση (12.11.1948) του Ganev προς τον Kisinevskij για την επιστροφή των ελληνοπαίδων στη Βουλγαρία

Είμαστε σύμφωνοι να δεχτούμε τα 73 ελληνόπουλα. Μπορείτε να τα στείλετε με'σω Dobric τη Δευτε'ρα ή την Τρίτη. Θα σας ανακοινώσουμε συμπληρωματικά την ακριβή μέρα. Με τον ίδιο τρόπο, την ίδια ώρα θα σας αποστείλουμε περίπου 140 ελληνόπουλα.

Πηγη, CDA-CPA, F.I, Op.7, Arh.Ed. 1372

ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!





Αυτός είναι ο απαγωγέας 28.000 παιδιών από το παιδομάζωμα που έκαναν οι Κομμουνιστές στην Ελλάδα!Αυτό το άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά του Ελληνισμού δρομολόγησε και διαχειρίστηκε ο Πέτρος Κόκκαλης, πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη!

... κυρίως στη Μακεδονία! 28.000 οικογένειες καταστράφηκαν, θρηνώντας τα παιδιά τους για τα οποία δεν γνώριζαν τίποτε!28.000 ψυχές περιφέρονταν σε μυστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ανατολική Ευρώπη!


Βιβλία που γράφτηκαν για αυτό το ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ από το ΚΚΕ και τον "Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας" του ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ



Χειρόγραφη επιστολή στα Αλβανικά, η οποια γράφει πώς κάποιος λοχαγός τού ΕΑΜ/ΚΚΕ παρέδιδε σέ Αλβανό εγκληματία παιδιά Ελληνόπουλα απο το ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ, λές καί ήταν κατσίκια για σφαγή τό Πάσχα.Σε πιό ακριβή μετάφραση:"Πρακτικό αρ.50 μεταξύ εμού υπ/λοχαγού τών συνόρων Αλβανίας καί λοχαγού τού ΕΑΜ Γιώργου Λύρα, ο οποίος μου παρεδωσε 105 παιδιά στις 12 Σεπτέμβρη 1948 Ελληνόπουλα! Τό πρακτικό συντάχτηκε από εμένα τον Διοικητή τού τάγματος των συνόρων Γιώργο Σουλιώτη''. Αυτά τα αθώα παιδάκια εξορίστηκαν στην Αλβανία και έγιναν γενίτσαροι ή υπέφεραν ή ακόμα μπορεί και να πέθαναν.Ποιος ξέρει να μας πει;(η επιστολή είναι αληθινη από το Κρατικό Αρχείο Σιγκουριμι Αλβανίας)

1948: Ο 12χρονος Ηλίας Ντάλης, από την ορεινή περιοχή της Φλώρινας, βρίσκεται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προκειμένου να μεταφερθεί στην Ηπειρωτική Ελλάδα για να σωθεί από το παιδομάζωμα, ενώ γράφει γράμμα στην οικογένειά του, με καρφιτσωμένο τον αύξοντα αριθμό από τον Ε.Ε.Σ.




Αρχές δεκαετίας του '50. Πλήθος κόσμου στην Ηγουμενίτσα περιμένει την άφιξη απαχθέντων Ελληνόπουλων από τον "Δημοκρατικό Στρατό"/ΚΚΕ... - «Κατάρα στους κομμουνιστάς που σας άρπαξαν από κοντά μας»γράφουν τα πανο.








Αυτοί ήταν και είναι.Έκαναν το παιδομάζωμα και με το στανιό σε έβαζαν να δηλώσεις σλαβομακεδόνας και να απαρνηθείς την Ελλάδα.Με τα δικά τους τεχνάσματα δημιούργησαν κάτι που δεν υπάρχει, την ''Μακεδονια'' εκτός Ελλάδος. Δεν θα το δεχθούμε ΠΟΤΕ!





Και τους πληρώνουμε και σύνταξη με αποζημιώσεις, αυτούς που ήταν οι Εγκληματίες. 28,000 παιδιά Ελληνικών Χωριών πήγαν στην μυθική Skopje 200 Χλμ μακριά από την Ελληνική και μια MAKEΔONIA ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!




ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια: