Ο «πολιτισμός» των Τούρκων



Ο «πολιτισμός» των Τούρκων

«Οι Λαοί έχουν Ιστορία. Η Τουρκία έχει ποινικό μητρώο» έλεγε ο αξέχαστος Νεοκλής Σαρρής.
Και, χωρίς αμφιβολία, η Τουρκία διαθέτει θράσος. Το θράσος του βαρβάρου, το θράσους του ανά πάσα στιγμή ενόχου, του ανά πάσα στιγμή έτοιμου να διαπράξει ακόμη και το βαρύτερο έγκλημα...
Και το θράσος αυτό φθάνει μέχρι του σημείου να μας υποδεικνύει ο ντεμέκ σουλτάνος των ορέων ότι «πρέπει να μην καταπιέζουμε όσους έχουν διαφορετικό πολιτισμό και θρησκεία»!
Ποιός το λέει αυτό; Ο ηγέτης των σφαγέων, ο αρχηγός των μπουλουκιών με τα χατζάρια, που κατέσφαζαν τους «απίστους», που απαγχόνιζαν τους Πατριάρχες, που ανασκολόπιζαν τους «γκιαούρηδες», που έσφαζαν και σκότωναν τους Έλληνες στην Σμύρνη, που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό ,το τελευταίο πολιτισμένο κύτταρο της Πόλης!

Να σεβόμαστε εμείς τους «αλλοθρήσκους»! Ποιός μιλάει; Εκείνος που αν μπορούσε, θα έσερνε και σήμερα τον νεκρό πατριάρχη Γρηγόριο στους δρόμους και θα πετούσε το σεπτό σώμα στα νερά του Βοσπόρου!
Εκείνος, ο απόγονος των βαρβάρων, που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε πέρα από καταστροφές και σφαγές!Εκείνος, που νομίζει ότι οι σχέσεις των Δυτικοευρωπαίων με τους Τούρκους θα μπορούν αιωνίως να κρύβονται κάτω από το μαγικό χαλί των κοινών συμφερόντων και να συγχωρειται κάθε τουρκική θηριωδία, κάθε παράβαση του Διεθνούς Δικαίου από τους κατά φαντασίαν «χωροφύλακες» της Ανατολής, οι οποίοι και σήμερα, καταπατούν κάθε έννοια Δικαίου και εισβάλλουν σε ξένες χώρες, υπό τα βλέματα των δυτικών, μέχρι που θα τους σιχαθούν πάλι και θα τους στείλουν για χόρτα!

Μιλούν εκείνοι οι οποίοι, τον Μάρτιο του 1821, (κατά Σπυρίδωνα Τρικούπη) επεδείκνυαν για μια ακόμη φορά τον «πολιτισμό» τους: « ...η εξουσία έφερε στην Κωνσταντινούπολη πληθος Ασιατών στρατιωτών και διέταξε να οπλισθούν όλοι οι οθωμανοί της Πόλης.Αφού έβαλε παντού φρουρές, άρχισε αμέσως αιματηρές ενέργειες, σε βάρος όλων των σημαντικών Ελλήνων αδιακρίτως και χωρίς να εξετάσει το παραμικρό.
Τα σπίτια τους λεηλατήθηκαν, οι φυλακές γέμισαν υπόπτους, ενώ αιμοχαρείς Ασιάτες, με γυμνά ξίφη στα χέρια, έτρεχαν ουρλιάζοντας στους δρόμους και στις αγορές σφάζοντας όσους εύρισκαν μπροστά τους χωρίς άδεια από την Πύλη, αλλά και χωρίς κανένα εμπόδιο.Χωρίς αποδείξεις ή ενδείξεις, έσερναν τους γνωστούς χριστιανούς στην σφαγή και στην αγχόνη. Άλλους έσφαζαν μέσα στον δρόμο, άλλους κρεμούσαν στα παράθυρα των σπιτιών τους, μπροστά στα μάτια των συγγενών τους και άλλους έστελναν στα βασανιστήρια. Κατέκλεβαν και λεηλατούσαν εκκλησίες, κατεδάφιζαν σπίτια, δήμευαν περιουσίες, άρπαζαν γυναίκες και κορίτσια, έμπαιναν σε πλοία με ευρωπαϊκές σημαίες και υπό το βλέμμα των πρέσβεων, έσερναν από τα μαλλιά στην ξηρά τους Έλληνες που είχαν καταφύγει εκεί»...Είπαμε: Οι λαοί έχουν Ιστορία. Η Τουρκία έχει ποινικό μητρώο!



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: